Програма Grain from Ukraine: до Одеси зайшло судно під завантаження зерном для Сомалі

П'ятниця, 2 грудня 2022, 16:35 -

У рамках програми Grain from Ukraine третє судно зайшло до порту Одеси під завантаження 25 тис гуманітарної пшениці від України для Сомалі.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Балкер Neva - це третє за рахунком судно в рамках програми, започаткованої президентом України Володимиром Зеленським в партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН.

Її мета - допомога бідним країнам у боротьбі з голодом", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Друге судно, BC Callisto, у п'ятницю завершує в порту Чорноморська завантаження 30 тис тонн пшениці, які будуть відправлені до Ефіопії.

"Очікуємо, що порти до кінця весни приймуть понад 60 суден, які доставлять українську пшеницю для бідних країн", - кажуть в міністерстві.

У рамках "Зернової ініціативи" 2 грудня з портів Великої Одеси вийшли 7 суден з 287,4 тис тонн агропродукції для країн Азії.

Реклама:

Серед них - балкер AL SAAD з 55 тис тонн пшениці для Індонезії, яка потерпає від продовольчої кризи.

"З початку роботи "зернового коридору" Україна експортувала 12,7 млн тонн агропродукції", - прозвітували в Мінінфраструктури.

Нагадаємо:

У ході міжнародного саміту з продовольчої безпеки для ініціативи Grain from Ukraine ("Зерно з України"), до якої вже приєдналися 22 країни, було зібрано близько 150 млн доларів. 

Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine ("Зерно з України") у день пам’яті жертв голодоморів, згідно з якою до 60 суден з українським зерном зможуть бути відправлені до найбідніших країн Африки.  Програма передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року.

Економічна правда

Реклама: