Німеччина пообіцяла сприяти виділенню 8 млрд євро макрофіну для України

Понеділок, 8 серпня 2022, 17:17 -

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у понеділок провів онлайн-розмову з федеральним міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, під час якої останній пообіцяв сприяти виділенню Києву восьми мільярдів євро макрофінансової допомоги ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Під час розмови Шмигаль подякував Німеччині за вагому підтримку України, зокрема за 300 мільйонів кредитної та один мільярд євро грантової допомоги, а також підтримку надання ЄС першого траншу макрофінансової допомоги в розмірі одного мільярду євро.

"Навесні Європейська комісія ухвалила рішення про надання 9 млрд євро макрофінансової підтримки. 1 млрд євро ми вже отримали й очікуємо наступних 8 млрд євро. Сподіваємося на тверду підтримку цього рішення з боку партнерів, адже такі кошти для нас критично необхідні", – зазначив глава уряду України.

Реклама:

Зі свого боку міністр фінансів Німеччини запевнив, що Берлін сприятиме швидкому отриманню Україною наступних восьми мільярдів євро макрофіну від ЄС та візьме на себе лідерство в цьому процесі.

Лінднер додав, що Німеччина підтримує розпочаті Урядом України процедури з відтермінування виплати боргів й зусилля в напрямку започаткування спеціальної програми з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, Європейська рада за підсумками саміту 24 червня ухвалила рішення надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі до дев’яти мільярдів євро. Перший транш у розмірі 1 мільярда євро прийшов Україні 2 серпня.

Після цього в Європейській комісії заявили, що не мають достатньо фінансових гарантій для швидкого виділення другого траншу, що змусило Офіс президента заявити, що цей процес гальмують "деякі країни ЄС, зокрема Німеччина".

Реклама:

Європейська правда

Реклама: