Через енергетичну кризу Франція зможе ігнорувати екологічні правила для АЕС

Понеділок, 8 серпня 2022, 16:10 -

Через енергетичну кризу французький ядерний регулятор ASN надав тимчасовий дозвіл п'ятьом АЕС для скидання гарячої води в річки, що може порушувати екологічні стандарти. 

Про це повідомляє Bloomberg.

ASN одобрив роботу АЕС: Bugey, Saint Alban, Tricastin, Blayais і Golfech, навіть якщо вода, яку вони викидають, може перевищити дозволений ліміт. Такі заходи мають полегшити напруження на європейському енергетичному ринку, де ціни близькі до рекордних.

Відповідно до правил Electricite de France SA атомні електростанції мають зменшувати або припиняти виробництво електроенергії, коли температура річки досягає певних значень, щоб гарантувати, що вода, яка використовується для охолодження рослин, не завдасть шкоди навколишньому середовищу. 

Реклама:

За даними європейських метеорологічних станцій цього тижня у Франції очікується високі показники температури повітря, що спричиняє зростання температури води у річках та водоймах. 

Введені обмеження діятимуть до 11 вересня. А обрані АЕС є найбільш придатними для ігнорування екологічних обмежень.

Читайте також: Росія скручує крани. Як ЄС готується до безпрецедентної газової кризи

Реклама:

Нагадаємо:

Французький уряд планує викупити частину акцій напівдержавної атомної енергетичної компанії Electricite de France (EDF) за 9,9 млрд доларів, аби повністю її націоналізувати на тлі енергетичної кризи в Європі.

 

Реклама: