"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина відновить роботу першої резервної вугільної електростанції

Понеділок, 1 серпня 2022, 15:52 -

Німеччина найближчим часом перезапустить роботу резервної вугільної електростанції Мерум у Нижній Саксонії. 

Про це йдеться у публікації DW, пише "Європейська правда".

Це буде перша резервна вугільна електростанція, яку запустять через загрозу енергетичної кризи.

З 14 липня в Німеччині знову дозволено вводити в експлуатацію вугільні та мазутні електростанції з так званої резервної енергосистеми. 

Реклама:

Рішення перезапустити їх є тимчасовим і прийняте з метою економії природного газу. 

Продавати електроенергію з резервних електростанцій, що працюють на викопному паливі, можна буде до кінця квітня 2023 року.

Їхній тимчасовий запуск становить економічний інтерес для операторів електростанцій, оскільки оптові ціни на електроенергію нині високі, водночас кам'яного вугілля на світовому ринку достатньо.

Реклама:

За даними Федерального агентства з мереж, Мерум - поки що єдина станція на кам'яному вугіллі, зареєстрована для перезапуску. 

У червні на основі природного газу в Німеччині вироблялося 11,2% електроенергії.

16 липня канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що через брак російського газу  Німеччина планує відновити роботу 16 неактивних електростанцій на вугіллі та нафті, а також продовжить строк експлуатації ще 11 на викопному паливі.

Як повідомлялося, Німеччина повернула належні темпи накопичення природного газу, але навряд чи зможе вийти на планові об’єми запасів на 1 листопада.

Тим часом Європейська комісія запропонувала новий законодавчий інструмент і план скорочення попиту на газ, щоб скоротити використання газу в Європі на 15% до наступної весни.

Європейська правда

Реклама: