Французькі залізничники страйком домоглися підвищення зарплат

Четвер, 7 липня 2022, 11:28 -

У середу, 6 липня, працівники французької Національної компанії залізниць SNCF застрайкували, вимагаючи підвищення зарплат в умовах високої інфляції та падіння купівельної спроможності. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RFI.

Рух поїздів був ускладнений по всіх внутрішніх лініях країни.

До страйку закликали чотири провідні профспілки галузі. Від дирекції національного оператора залізниць вони вимагали загального підвищення заробітної плати в компанії, а також збільшення премій та різних компенсацій в умовах інфляції, що різко зростає.

Реклама:

Ініціатори страйку зазначили, що у компанії SNCF загального підвищення заробітної плати не було вже вісім років. Профспілки стверджують, що купівельна спроможність французьких залізничників скоротилася на 15%.

У середу компанія SNCF скасувала значну кількість поїздів TVG на високошвидкісних лініях. Рух було скорочено на 20-25%. На міжміські лінії вийшла лише третина пасажирських поїздів. У регіоні Парижа скасували половину приміських поїздів.

Після переговорів між профспілками та дирекцією SNCF було оголошено про загальне підвищення зарплат у компанії в середньому на 1,4%.

Реклама:

Також залізничники домоглися одноразової премії у 400 євро та доплати до відпускних у 100 євро. 

Європейська правда

Реклама: