UniCredit розглядає вихід з РФ, але з можливістю повернутися після війни – Bloomberg

Вівторок, 5 липня 2022, 14:53 -

Італійський банк UniCredit розглядає можливість продажу свого російського підрозділу через структуру, яка дозволить банку викупити дочірню компанію після закінчення російської війни проти України.

Про це пише Bloomberg з посиланням на співрозмовників, наближених до процесу.

Другий за величиною кредитор Італії розглядає кілька можливих варіантів угоди, зокрема такий, який дозволить згодом викупити свою "дочку" назад залежно від ринкових і політичних умов.

UniCredit вже зазнала втрат у 1,85 мільярда євро від свого російського підрозділу, тож головний виконавчий директор банку Андреа Орсель прагне укласти угоду, яка б обмежила будь-які подальші фінансові втрати незалежно.

Реклама:

Робота UniCredit у Росії, яка обслуговує близько 1500 корпоративних клієнтів та працевлаштовує 4000 співробітників, привернула інтерес з боку непідсанкційних російських фінансових установ і фірм, зацікавлених в отриманні банківської ліцензії в країні.

Потенційні покупці з таких країн, як Китай, Туреччина та Індія, які прагнуть замістити діяльність західних компаній в РФ, також зацікавлені. Крім того, "дочка" банку зараз отримує перекази та бізнес-потоки від клієнтів Сбєрбанку, ВТБ Банку і Альфа-Банку, які потрапили під санкції. 

UniCredit, австрійський Raiffeisen Bank International AG і Societe Generale були головними західноєвропейськими кредиторами в Росії на момент вторгнення агресора в Україну. SocGen погодилася продати підрозділ "Росбанку" інвестиційній компанії найбагатшої людини Росії Владіміра Потаніна, а Raiffeisen заявив, що розглядає можливість продажу та альтернативи зі збереженням права власності

Реклама:

При цьому очільник UniCredit сподівається, що Росія зрештою знову вийде на світовий ринок. Наразі агресор відрізаний від ринку масштабними санкціями країн Заходу через вторгнення в Україну та злочини, вчинені росіянами у ході війни.

Нагадуємо:

Італійський банк UniCredit розширив пошук покупця на свій російський бізнес за межі місцевих інвесторів, активізуючи зусилля щодо виходу з країни. Російську "дочку" можуть продати інвесторам з Індії та Китаю.

Реклама: