"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк незабаром надасть Україні 100 мільйонів доларів кредиту для допомоги внутрішнім переселенцям

Середа, 8 червня 2022, 12:58 -

Незабаром Світовий банк надасть Україні позику на 100 млн доларів для допомоги внутрішнім переселенцям.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

"Враховуючи гостру потребу у фінансуванні центрального бюджету, Світовий банк в даний час зосереджує свою увагу на наданні швидкої і негайної допомоги, яка, в свою чергу, може допомогти населенню, особливо найбільш вразливим групам населення.

По-перше, дуже скоро ми виділимо ще $100 млн на допомогу внутрішньо переміщеним особам", - сказав Банерджі.

Реклама:

За його словами, Світовий банк продовжує в рамках наявних проєктів надавати допомогу в секторі охорони здоров'я, інфраструктури та енергетики.

"Ми також вивчаємо можливості співпраці з іншими двосторонніми партнерами з розвитку (як-от Італія, Японія та Сполучені Штати), які дуже зацікавлені в залученні до позики PEACE (проєкт "Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні" - ред.) та фінансуванні інших видів підтверджуваних бюджетних витрат", - сказав представник СБ.

Конкретні статті ще не узгоджено, але, безумовно, вони передбачатимуть додаткові виплати внутрішньо переміщеним особам та іншим вразливим групам населення в Україні, додав він.

Нагадаємо:

Виконавча рада Світового банку у вівторок схвалила додаткове фінансування для України в розмірі 1,49 мільярда доларів для виплати заробітної плати державним і соціальним працівникам, загалом збільшивши обіцяну суму підтримки банку до більш ніж 4 мільярдів доларів.

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: