США підозрюють, що Росія краде українське зерно для власної вигоди

Вівторок, 7 червня 2022, 11:00

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у понеділок, що надходять достовірні повідомлення про те, що Росія розкрадає український експорт зерна для продажу з метою отримання прибутку.

Про це він сказав, виступаючи під час віртуального круглого столу з філантропами, неурядовими та бізнес-організаціями, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Існують достовірні повідомлення, як ми побачили сьогодні в одній із наших провідних газет, що Росія розкрадає український експорт зерна… щоб продавати для власного прибутку", - сказав Блінкен, очевидно посилаючись на публікацію видання The New York Times.

У матеріалі видання йдеться, що минулого місяця Вашингтон попередив 14 країн, переважно в Африці, що Росія намагається відправити вкрадене українське зерно покупцям за кордон.

Реклама:

Україна звинуватила Росію в доставці українського зерна до таких країн, як Туреччина та Сирія.

Блінкен сказав, що розкрадання зерна є частиною ширших дій Росії під час війни, які вдарили по спроможності України експортувати врожай пшениці та посилили глобальну кризу продовольчої безпеки. 

Нагадаємо, напередодні посол Росії в ООН Василь Небензя вийшов із зали засідання Радбезу, коли президент Європейської Ради Шарль Мішель виступив перед організацією і звинуватив Москву в розпалюванні глобальної продовольчої кризи.

Європейська правда

Реклама: