"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іноземним інвесторам в Україні можуть запропонувати послугу з "воєнного" страхування

Понеділок, 6 червня 2022, 11:39 -

В Україні іноземним інвесторам, які продовжують інвестувати в українську економіку, можуть запропонувати послугу із страхування так званих воєнних ризиків.

Про це в ефірі національного марафону заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко, передає "Укрінформ".

"Інвестор зазвичай стикається з різними економічними ризиками в будь-якій країні. Але в Україні ситуація наразі специфічна - через агресію з боку Росії ми маємо ще і воєнні ризики.

Щоб не просто зменшити, а навіть прибрати такі ризики з портфеля інвестора, обговорюється можливість введення такого виду страхування з боку наших союзників по відношенню до всіх тих, хто вкладає кошти в нашу економіку", - сказав Устенко.

Реклама:

За його словами, для більшості іноземних інвесторів присутність у нашій країні вже навіть не є питанням для обговорення.

"Загалом для більшості інвесторів, з якими ми наразі обговорюємо поствоєнне відновлення України, перебування в Україні - це a must. Вони просто повинні бути тут, вони не можуть дозволити собі не бути в Україні. Наше завдання - підтримати та зберегти цей інтерес до української економіки протягом тривалого часу.

А це можливо єдиним способом в подальшому - створювати можливості для розвитку бізнесу", - додав радник Зеленського.

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: