Депутати передумали підвищувати податки для компаній, які працюють в Росії – медіа

П'ятниця, 6 травня 2022, 13:30 -
 
Pavlo_Bagmut/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

Депутати Верховної Ради не стали розглядати законопроєкт щодо підвищення низки податкових платежів для компаній, які продовжують працювати на російському ринку.

Про це пише Forbes.

Документ був повністю готовий до другого читання, але в останній момент голосування, як мінімум, відклали після наради членів фракції "Слуга народу" та представників Офісу президента, повідомили співрозмовники видання.

"Є думка, що зараз він може більше зашкодити українській економіці, ніж компаніям, які співпрацюють із РФ", – пояснює один із них.

Реклама:

Співрозмовник у керівництві президентської фракції також озвучив такі побоювання. 

"Ми дійшли спільної думки, що в такій редакції ми можемо отримати мінус для українських споживачів [якщо з ринку підуть такі компанії, як "Ашан" або "Леруа Мерлен"], – зазначає він. – При цьому з Росії вони все одно не підуть".

Ключова ідея законопроєкту полягала в тому, щоб на 50% збільшити податок на прибуток, екологічний податок, а також ренту та податки на майно для компаній, які одночасно працюють на українському ринку та ведуть при цьому бізнес у РФ. 

Такі компанії, згідно з нормами законопроєкту, не можуть працювати в податковому режимі "Дія.City" та користуватися послугами "інвестнянь". 

У разі ухвалення законопроєкту їх зобовʼяжуть вказувати в маркуванні та рекламі причетність до роботи на російському ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: