Ціни на нафту знизились попри очікування ембарго ЄС на поставки з Росії

Понеділок, 2 травня 2022, 15:50 -

Ціни на нафту впали у понеділок - негативні очікування щодо сповільнення економічного зростання в Китаї затьмарили побоювання щодо потенційних перебоїв із постачаннями сировини через можливе ембарго ЄС російської нафти.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 2,70 дол (на 2,5%) - до 104,44 доларів.

А ф'ючерси на нафту WTI в США подешевшали на 3,17 долара (на 3%), до 101,52 доларів за барель.

Реклама:

Ринки у Японії, Індії та Південно-Східній Азії були закриті в понеділок у зв’язку зі святковими днями.

Китай є найбільшим імпортером нафти в світі.

"Китай оприлюднив у суботу дані, які показують, що виробнича активність у другій найбільшій економіці світу скорочується другий місяць поспіль до найнижчого з лютого 2020 року рівня через локдауни, пов’язані із новими спалахами COVID-19", - пише агентство.

"Уповільнення до такої міри, коли Китай уже страждає від спаду нерухомості та турбується про своє (донедавна) посилене регулювання, потенційно є серйозною проблемою для товарних ринків і світової економіки", - заявив аналітик Commonwealth Bank Тобін Горі.

Єврокомісія готується запровадити шостий пакет санкцій проти РФ - за даними джерел агентства, комісія може зробити виняток та звільнити Угорщину і Словаччину від ембарго на купівлю російської нафти.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: