ДБР провело обшуки у компанії російського олігарха Молчанова, близького до Путіна

Вівторок, 17 травня 2022, 15:56 -
 
фото дбр

Державне бюро розслідувань провело обшуки в українській "дочці" компанії, яка входить до девелоперського бізнесу "ЛРС" російського олігарха Андрєя Молчанова.

Про це повідомила пресслужба Бюро.

Працівники ДБР встановили, що виробництво компанії у Київській області входить до холдингу Молчанова. Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до компанії-бенефіціара в РФ.

Молчанов – ексчлен Ради федерації федеральних зборів РФ, має тісні зв’язки з президентом держави-агресора Владіміром Путіним. Він також є засновником та основним акціонером будівельної групи "ЛСР". 

Реклама:

Відтак було проведено комплекс слідчих дій для документування фактів протиправної діяльності. Обшуки проходили за місцями проживання директора та бухгалтерів, офісних приміщень та промислових об’єктів підприємства, пов’язаного із російським капіталом.

Ймовірно, йдеться про компанію "АЕРОК", зареєстровану на Київщині у м. Обухів. Її основний вид діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва. За даними Youcontrol, бенефіціарним власником компанії є ПАТ "ГРУПА ЛСР".

Бюро зазначає, що холдинг є великим платником податків на території країни-агресора, а відтак спонсорує російську війну проти України.

Наразі триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 ("Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України") та ч. 3 ст. 436-2 ("Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників") Кримінального кодексу.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: