Volkswagen відмовиться від десятків моделей з двигунами внутрішнього згоряння

Середа, 6 квітня 2022, 13:11 -

VW Group, піонер "народного автомобіля", до кінця десятиліття відмовиться від десятків моделей з двигунами внутрішнього згоряння та продаватиме менше автомобілів, щоб зосередитися на виробництві більш прибуткових авто преміум-класу.

Про це повідомив Financial Times фінансовий директор компанії Арно Антлітц.

Протягом наступних восьми років Volkswagen планує скоротити пропозицію бензинових та дизельних автомобілів у Європі приблизно на 60%, сказав Антлітц. Наразі модельний ряд таких автомобілів налічує не менше 100 моделей.

"Зростання не є нашою ключовою метою. Ми швидше зосереджені на якості та маржі, а не на обсягах та частці ринку", - сказав Антлітц.

Реклама:

Зазначається, що ця заява різко контрастує з попередньою політикою компанії, яка прагнула посісти перше місце у світі за обсягом продажу автомобілів.

Задля досягнення цієї мети Volkswagen навіть була готова зазнавати збитків на багатьох ринках, включаючи Північну та Південну Америку.

"Нова стратегія VW є ознакою глибоких змін у ширшому автомобільному секторі, який протягом десятиліть намагався збільшити прибуток, продаючи більше автомобілів щороку, навіть якщо це вимагало великих знижок.

Однак серйозний дефіцит мікросхем, викликаний пандемією коронавірусу, змусив автовиробників скоротити виробництво минулого року. Це дозволило таким брендам, як Mercedes і BMW, піднімати ціни на свої моделі і отримувати рекордні прибутки в 2021 році, незважаючи на те, що продають набагато менше автомобілів", - пише FT.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: