"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Усі компанії зі страхування життя продовжують свою діяльність – НБУ

Понеділок, 4 квітня 2022, 17:52 -

На сьогодні усі компанії зі страхування життя продовжують свою діяльність, Нацбанк не вводив жодних додаткових чи спеціальних обмежень для ринку страхування життя.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками зустрічі представників регулятора із страховиками, які здійснюють страхування життя в Україні.

"Учасники зустрічі відзначили, що завдяки професійній та злагодженій співпраці регулятора та страховиків протягом останніх двох років ринок страхування життя сьогодні є фінансово стійким та стабільним.

Активи компаній зі страхування життя мають високий ступінь надійності – облігації державної позики, депозити в банках.

Реклама:

Зобов’язання за договорами страхування деноміновані в іноземній валюті (долар, євро) та підкріплені відповідними категоріями валютних активів (доларові ОВДП/ОЗДП, банківські депозити в іноземній валюті). Це мінімізує вплив будь-яких курсових коливань на фінансовий стан компаній", - кажуть в НБУ.

Регулятор додає, що зважаючи на високу фінансову стійкість компаній зі страхування життя, не вводив жодних додаткових чи спеціальних обмежень для ринку страхування життя.

"Натомість регулятор ухвалив низку операційних рішень для полегшення роботи компаній в умовах воєнного стану та їх зосередженні на головному – виконанні зобов’язань за укладеними договорами страхування життя та якості обслуговування клієнтів.

Тож усі компанії зі страхування життя сьогодні продовжують свою діяльність", - додають в Нацбанку.

Також повідомляється, що за перший місяць воєнного стану страховики зі страхування життя організували свою роботу, забезпечили віддалену роботу евакуйованих співробітників і на сьогодні здійснюють обслуговування клієнтів та проводять страхові виплати.

У НБУ додають, що постійно моніторятьстан страхового ринку, перебувають на зв’язку з профільними асоціаціями та всіма активними учасниками ринку, що дає змогу оперативно вирішувати питання будь-якої складності.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: