Мінекономіки: спрощені процедури митного оформлення при експорті до Молдови

Понеділок, 4 квітня 2022, 12:45

Комісія з надзвичайних ситуацій Молдови для спрощення експортних поставок з України встановила спрощену процедуру митного оформлення документів.

Про це повідомляє Мінекономіки України.

Рішення прийняте на час дії в Республіці Молдова надзвичайного стану, запровадженого парламентом Молдови 24 лютого терміном на 60 днів.

"Відтак, представлені українськими експортерами копії сертифікатів про походження товарів СТ-1 (в паперовому чи в електронному форматі), видані уповноваженими органами України, мають таку ж силу, як і їх оригінали. У цьому випадку митним органам Республіки Молдова має бути подана Декларація про зобов’язання представити оригінали сертифікатів походження товарів за формою СТ-1 після завершення надзвичайного стану", - пояснює Мінекономіки.

Реклама:

Зі зразками декларації українською та румунською мовами можна ознайомитись  за посиланням.

У разі виникнення проблем із застосуванням електронних копій сертифікатів про походження товарів СТ-1 при митному оформленні вантажів в Республіці Молдова просять невідкладно інформувати Мінекономіки.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: