"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні відновлюється оренда держмайна: на час воєнного стану будуть пільги

П'ятниця, 1 квітня 2022, 23:07 -

Верховна Рада ухвалила законопроект №7192, який встановлює спеціальний режим оренди держмайна на час воєнного стану, в тому числі щодо запровадження пільг для орендарів. 

Про це повідомляє прес-служба фонду.

"Відновлення оренди державного майна дозволить передислокуватися тисячам підприємств, які були вимушені призупинити діяльність у районах активних бойових дій. Задля забезпечення нових можливостей для роботи та розвитку бізнесу, процедури оренди державного майна буде спрощено та пришвидшено", - йдеться у повідомленні. 

Також наразі підготовлено проєкт постанови Уряду, яким будуть регулюватись пільги для орендарів:

Реклама:
  • Бізнес, що орендує майно для переміщення, зможе сплачувати пільгову орендну ставку (1 грн за 1 кв.м) протягом перших 6 місяців оренди. Різниця в орендній платі сплачуватиметься у визначений період після закінчення воєнного стану.
  • Авансовий внесок та забезпечувальний депозит для договорів зменшено до розміру однієї місячної орендної плати. Передбачено можливість повернення забезпечувальних депозитів орендарям.
  • Автоматично продовжуватиметься дія договорів оренди, які завершуються у період воєнного стану. Договори оренди можуть бути достроково припинені за заявою орендаря.

Для орендарів за договорами, дійсними станом на 24 лютого 2022 року будуть знижки відповідно до регіонів розташування орендованого майна та можливості повноцінно працювати. Також пропонується звільнити від орендної платі фізосіб та ФОПів, які заступили на військову службу після оголошення воєнного стану, а також орендарів, майно яких розміщено на територіях, де велись та/або ведуться бойові дії.

Деяким категоріям орендарів в залежності від виду орендованого майна буде запропонована знижка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: