В порту Роттердама заблоковані тисячі контейнерів, пов'язаних з Росією

П'ятниця, 1 квітня 2022, 17:48 -

Внаслідок накладених Євросоюзом санкцій понад 4 тисячі контейнерів, які можуть бути пов’язані з РФ, стоять у черзі на перевірку в порту Роттердама – для них можуть створити окрему зону.

Про це в інтерв’ю Bloomberg розповів керівник порту Аллард Кастейн.

За його словами, всі контейнери, зазвичай завдовжки 6-12 метрів, призначені для підсанкційної держави-агресора, потребують ретельної перевірки, щоб переконатися, що їхнє переміщення не порушить санкції.

Чимало агентств також пильно слідкують за суднами, що прибувають з Росії. Велика кількість контейнерних терміналів і судноплавних компаній заявили, що більше не будуть обробляти вантажі, які прямують до агресора.

Реклама:

За словами Кастейна, із тисяч посилок з кожним судном, що прибуває, "в Росію можуть відправитися кілька десятків чи сотень". "Нам потрібно ізолювати їх, відокремити їх, а потім провести фізичний огляд контейнерів, перш ніж їх можна буде випустити".

"Ця процедура накладає обмеження на ланцюг вартості з точки зору фізичного простору, робочої сили та часу", – сказав він і додав, що зараз у порту затримані для перевірки біля 4500 контейнерів, що є надзвичайною ситуацією. 

Кастейн додав, що працівники намагаються утримувати це число якомога нижчим, тому що сама площа обмежена. Натомість порт готовий створити так звану "зону відкладення" заради додаткових вільних потужностей,  якщо кількість пов'язаних з Росією контейнерів призведе до повного блокування терміналів. 

"Термінал Euromax має можливість розширення, і ми можемо в кінцевому підсумку використати це", – додав голова порту.

Російський бізнес займає значну частину діяльності порту, з близько 470 млн тонн, що перевантажуються через цей об’єкт щороку, близько 13% припадає на Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: