Початок року виявився найгіршим для ринку IPO у Лондоні з 2009 року

П'ятниця, 1 квітня 2022, 12:59

Первинні публічні пропозиції в Лондоні у першому кварталі зібрали близько 530 млн доларів - це найгірший результат у першому кварталі з часів світової фінансової кризи 2009 року.

Про це пише Bloomberg.

У ході лише двох розміщень бізнес залучив понад 50 млн дол кожен, причому обидва провели шляхом злиття зі спеціально створеною для цього компанією (SPAC).

Для порівняння: за підсумками першого кварталу 2021 року лондонські IPO залучили загалом 9,9 млрд дол - майже в 19 разів більше, свідчить статистика Bloomberg. Водночас на початку 2019 та 2020 років сумарні обсяги IPO у Лондоні теж були меншими за 1 млрд дол.

Реклама:

Зазначається, що інвестори не поспішають вкладати гроші через волатильність ринків, зростаючу інфляцію, підвищення ключової ставки центробанками різних країн та геополітичну невизначеність через вторгнення РФ в Україну.

Негативно також впливають погані результати більшості компаній після IPO. Bloomberg наводить приклад акцій сервісу доставки Deliveroo, які подешевшали на 71% за перший рік торгів.

При цьому, декілька британських компаній подумують провести IPO у США: розраховують, що там більше грошей і можна розраховувати на велику капіталізацію, пише Bloomberg.

"Британський ринок IPO зараз фактично закритий, що рідкість. Правильні ціни в очах ринку зараз явно надто низькі для людей, які потенційно хочуть продати високоякісний актив", - заявив топ-менеджер відділу продажів акцій банківської групи Investec Ендрю Пек.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: