"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стокгольмський арбітраж відхилив позов "Газпрому" у справі з польською PGNiG на 1,6 мільярда доларів

Середа, 9 березня 2022, 19:06

Апеляційний суд округу Свеа відхилив позов "Газпрому" та "Газпром експорту" про оскарження рішення Стокгольмського арбітражу щодо суперечки з PGNiG.

Про це повідомила польська компанія, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Газпром" вимагав скасувати рішення Арбітражного суду, що набуло чинності, від 30 березня 2020 року, стверджуючи, що арбітраж перевищив свої повноваження щодо врегулювання суперечок між сторонами контракту.

Проте це рішення не є остаточним. У зв'язку із прецедентним характером справи суд залишив можливість подати касацію до Верховного суду.

Реклама:

Нагадуємо:

30 березня Стокгольмський арбітраж ухвалив рішення скоригувати формулу ціни за контрактом на постачання газу до Польщі газопроводом "Ямал-Європа" ретроактивно з 1 листопада 2014 року.

"Газпром" у 2020 році виплатив присуджені судом 1,606 млрд. доларів, але продовжив оскарження рішення суду.

PGNiG ініціювала арбітражний розгляд проти "Газпрому" та "Газпром експорту" у 2015 році з вимогою про перегляд ціни на природний газ, що поставляється до Польщі за контрактом від 25 вересня 1996 року.

Він передбачав постачання близько 10 млрд куб. м газу на рік, мінімальна річна контрактна кількість – 8,7 млрд куб. м на рік. Договір діє до 2022 року.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: