"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українську енергосистему можуть приєднати до ЄС протягом тижня

Вівторок, 8 березня 2022, 15:32

Україна очікує на приєднання до європейської енергосистеми ENTSO-E протягом тижня, процес синхронізації на завершальному етапі.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба Міненерго.

"Зараз закінчується технічна підготовка синхронізації. Вона має завершитись протягом найближчих декількох днів. Ми очікуємо, що у найближчий тиждень має відбутись наше приєднання", – зазначив міністр.

Галущенко висловив сподівання, що Європа також піде шляхом енергонезалежности і відмовиться, зокрема, від російського газу.

Реклама:

"Ми попереджали, що Росія використовує газ як зброю. І от сьогодні ця зброя вже на наших вулицях... Європейці просто мають прийняти для себе рішення. Вони просто мають відмовитися від закупівлі російського газу і нафти. Можливості для диверсифікації є", - додав він.

Нагадуємо:

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що Київ має на меті інтегруватися цього місяця в електричну систему ЄС, відому як мережа передачі електроенергії ENTSO-E, так як вторгнення означає, що Україна більше не буде під’єднуватися до Білорусі або Росії.

Єврокомісія та об'єднання європейських електромереж погодилися розпочати процес екстреного приєднання України єдиної енергомережі ЄС та очікують, що цей процес займе кілька тижнів.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: