Угорщина безкоштовно вивозить українців залізницею

Субота, 5 березня 2022, 21:25

Угорщина надає рухомий склад, яким регулярно вивозить українців, а також безкоштовно доставляє їх територією країни.

Про це повідомляє "Укрзалізниця".

Щодня з України до Угорщини відправляються поїзди: Київ – Львів – Мукачево – Захонь – Будапешт (безпересадковий спальний вагон), Мукачево – Чоп – Захонь – Ніредьхаза – Дебрецен – Будапешт (поїзди InterCity).

Крім того, дев'ять разів на день курсують поїзди Чоп – Захонь (прикордонні пасажирські поїзди з пересадкою на станції Захонь, далі за напрямом Ніредьхаза – Дебрецен – Будапешт).

Реклама:

Кількість місць збільшена.

По території Угорщини із Захоня до Будапешта курсують щодня шість поїздів InterCity (зупинки в Ніредьхазі та Дебрецені) та шість додаткових щоденних поїздів без проміжних зупинок. Час у дорозі близько чотирьох годин.

В "Укрзалізниці" також зазначають, що кожен, хто має посвідчення особи (ID-картка, паспорт), виданий владою України, може безкоштовно їздити потягами до Угорщини так званим квитком солідарності. Це також стосується дітей, які подорожують з українськими пасажирами, та не мають власних документів, що засвідчують особу.

"Квиток солідарності перед поїздкою слід придбати тільки в касі, він не продається в автоматах або онлайн. Якщо на станції посадки немає каси, квиток солідарності потрібно придбати у провідника на борту поїзда. При покупці квитка необхідно вказати пункт призначення вашої подорожі. Квиток можна придбати для проїзду між будь-якими станціями в Угорщині. Тільки один пасажир може подорожувати з одним квитком солідарності. Квиток солідарності має бути у всіх пасажирів незалежно від віку", – повідомили в УЗ.

Безкоштовний квиток солідарності є дійсним у другому класі.

Для поїздок до Австрії та Словаччини видається квиток солідарності до останньої станції в Угорщині. У цих двох країнах власники українських посвідчень можуть продовжувати свої поїздки безкоштовно (до 7 березня у випадку Австрії).

"Для виїзду з Угорщини, крім Австрії та Словаччини, необхідно купити міжнародний квиток. Рекомендуємо купити міжнародний квиток на великих вокзалах Будапешта", – йдеться у повідомленні.

Економічна правда

ЕП запустила власний Telegram-канал. Підписуйтесь!

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: