Зеленський провів перемовини з директором-розпорядником МВФ: що обговорили

П'ятниця, 4 березня 2022, 19:00

Президент України Володимир Зеленський провів перемовини з виконавчим директором МВФ Кристаліною Георгієвою. Обговорили фінансову підтримку України.

Про це Зеленський написав у Twitter.

"Провів перемовини з виконавчим директором МВФ @KGeorgieva. Обговорили фінансову підтримку України. Вдячний за невідкладну допомогу, яку вже надає фонд. МВФ має взяти на себе лідерство у фінансуванні відновлення України після завершення російської агресії", – написав він.

"Щойно мала розмову з президентом Зеленським і висловила високу пошану за його силу духу та лідерство.

МВФ прагне підтримувати Україну та її народ. Я запевнила президента України в швидкому реагуванні на запит України про екстрену фінансову допомогу МВФ", – написала Георгієва.

Реклама:

Нагадуємо:

Світовий банк готує для України пакет допомоги на 3 млрд дол на найближчі місяці, а наступного тижня МВФ ухвалить рішення щодо екстреного фінансування обсягом до 1,4 млрд дол.

Голова Національного банку України звернувся до представників Міжнародного валютного фонду з проханням надати додаткове фінансування за програмою екстреної підтримки фонду для його держав-членів.

Наразі в Україні триває віртуальна місія МВФ, яка мала б погодити третій перегляд програми. Залишок за поки що чинною програмою stand-by становить 2,2 млрд дол.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: