Новини 1 грудня: "Українська мрія", підвищення мінімалки та ЄСВ для ФОПів

Середа, 1 грудня 2021, 21:30

Про зарплату. З 1 грудня 2021 року мінімальна зарплата в Україні становить 6500 грн - разом із "мінімалкою" збільшився і розмір мінімального страхового внеску ЄСВ.

Про кредити. Президент Володимир Зеленський анонсував програму кредитування "Українська мрія" (кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії).

Про накопичення. Президент Володимир Зеленський заявив, що до 10 грудня внесе законопроєкт про економічний паспорт українця.

У владній команді очікують, що діти, які матимуть економічний паспорт та отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів, на момент досягнення повноліття матимуть на рахунках по 10 тисяч доларів в еквіваленті (у гривні з урахуванням інфляції).

Реклама:

Про курс. За останні два тижні курс долара в Україні виріс на понад 1 гривню, аналітики та Нацбанк пов'язують це із загостренням ситуації на сході та погашенням боргів перед виробниками "зеленої" енергетики

Про пенсії. З 1 грудня 2021 року відбудеться перерахунок пенсії з двох підстав - збільшення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (до 1934 грн) та зростання "мінімалки" (до 6500 грн).

Ексклюзиви ЕП:

"Так 5G ми не побудуємо". Президент "Київстару" про запуск зв'язку нового покоління в Україні, інтернет на автошляхах і доступ населення до 4G

Коли мобільний оператор відмовиться від 3G, що відбувається з покриттям сіл 4G-зв'язком та що перешкоджає розвитку в Україні 5G? Відповідає президент компанії Олександр Комаров.

Топ-15 корупційних ризиків на заваді розвитку "Укроборонпрому"

Як законодавчі та організаційні прогалини призводять до втрати майна і технологій концерну та підривають боєздатність збройних сил.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!