PROMOTED

Компанія страхування життя ARX Life увійшла до ТОП-5 за надійністю

Середа, 1 грудня 2021, 12:35
 
ARX Life

Редакція журналу "Гроші" підготувала рейтинг надійності компаній страхування життя за підсумками першого півріччя 2021 року. ARX Life увійшла з ТОП-5 за рівнем надійності серед 19 компаній України.

Для оцінки компаній вибиралося кілька основних критеріїв:

    • співвідношення капіталу та резервів, яке відображає покриття зобов'язань власними коштами;
    • динаміка резервів та премій у 2020 році порівняно з 2019 роком;
    • співвідношення викупних сум та премій, яке дає розуміння, виводять свої гроші клієнти зі страхової компанії достроково чи ні.

Крім того, компанії, що належать до міжнародних фінансових груп, отримували підвищений бал.
Основний власник ARX Life – Fairfax Financial Holdings Limited – є канадською холдинговою компанією, яка через свої дочірні компанії займається переважно страхуванням від нещасних випадків, страхуванням майна та управлінням інвестиціями. На думку агенції "Стандарт-Рейтинг", такий акціонер здатний забезпечити страховику ARX Life безпрецедентно високий (найвищий з можливих) рівень зовнішньої підтримки.

Також у листопаді 2021 року агенція "Стандарт-Рейтинг" присвоїла компанії ARX Life найвищий рейтинг фінансової надійності - рівень uaААА за національною шкалою. Страховик із рейтингом uaААА характеризується виключно високою фінансовою стійкістю порівняно з іншими українськими страховиками.

 ARX належить до категорії компаній, які відіграють помітну роль у розвитку ринку страхування життя в Україні. Сума зібраних премій за 9 місяців 2021 року становила 192,7 млн. гривень, що на 23% більше, ніж минулого року. Сума виплат становила 37,4 млн грн. Компанія переконливо демонструвала здатність генерувати значні обсяги операційного та чистого прибутку протягом 9 місяців 2020-2021 рр., які були непростими для вітчизняної економіки

В'ячеслав Гавриленко, генеральний директор компанії ARX Life зазначає: "Ми давно довели, що є справді надійною, стабільною компанією, яка веде виважену політику та завжди виконує свої зобов'язання. На перше місце ми завжди ставимо безпеку клієнтів і відмінний рівень сервісу. Крім того, ми завжди намагаємося бути на крок попереду, пропонуючи інноваційні та актуальні нові продукти. Ми забезпечуємо надійні та зручні послуги за розумну ціну, що дозволяє нам бути прибутковими, а клієнтам залишатися задоволеними".

Загалом творці рейтингу надійності зазначають, що станом на 1 липня 2021 року в Україні було зареєстровано 19 компаній зі страхування життя, проте реально працюють близько 10 страховиків (усі вони є учасниками рейтингу). Якщо підсумовувати їхні активи, то ця десятка займає понад 95% ринку. За платежами ситуація практично така сама. ТОП-10 компаній за підсумками першого півріччя акумулювали близько 94% страхових премій (внесків).

За даними Національного банку, за перше півріччя 2021 року компанії із страхування життя залучили від клієнтів 2,7 млрд. грн. платежів. У січні–червні 2020 року платежі становили 2,3 млрд. грн. Якщо порівнювати з першим півріччям 2018 року, то лайфові страховики збільшили платежі приблизно в 1,5 рази.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Підпишіться на наші повідомлення!