Криза нерухомості в Китаї: після Evergrande падають акції інших девелоперів

П'ятниця, 8 жовтня 2021, 15:20


Кінець епохи офшорів
Unsplash

Акції та облігації китайських девелоперів різко впали 8 жовтня, ринок побоюється поширення боргових проблем China Evergrande Group на весь сектор.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство нагадує, що Evergrande, яка має борг на 300 млрд дол, уже двічі пропускала купонні виплати за траншами доларових облігацій.

На початку наступного тижня компанії потрібно зробити ще три виплати на загальну суму майже 150 млн доларів.

Як пише видання з посиланням на співрозмовників, знайомих з процесом, деякі з власників облігацій проведуть у п'ятницю ввечері за азійським часом дзвінок, щоб обговорити варіанти вирішення ситуації.

"На даний момент заклик полягає в основному в тому, щоб зібрати групу власників облігацій, щоб вони могли краще домовлятися", - сказав співрозмовник на умовах анонімності.

При цьому, ймовірний крах одного з найбільших забудовників Китаю викликав занепокоєння щодо ризиків кризи для всього сектору нерухомості Китаю.

Ця невизначеність позначилась на котируваннях облігацій, випущених такими компаніями як Kaisa Group, Central China Real Estate та Greenland.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що на біржі у Гонконгу 4 жовтня призупинили торгівлю акціями одного з найбільших девелоперів Китаю Evergrande Group та його підрозділу - компанії з управління майном Evergrande Property Services Group. Evergrande може продати контрольний пакет акцій свого підрозділу.

Ще два китайських забудовника викликають занепокоєння щодо їхньої здатності погашати борг: Fantasia Holdings уже не змогла погасити облігації на суму 205,7 млн ​​дол, а по Sinic Holdings є невизначеність щодо погашення облігацій у розмірі 246 млн дол.

Читайте також: Китайський гігант нерухомості Evergrande на межі дефолту і тягне за собою інших. Чи варто готуватися до світової кризи?

Економічна правда