"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook відклав запуск нових продуктів на час "репутаційних оглядів" – ЗМІ

Четвер, 7 жовтня 2021, 11:35
 
unsplash

Компанія Facebook призупиняє роботу над низкою існуючих продуктів та призупиняє частину робіт над діючими сервісами на час, поки фахівці беруть участь у проведенні "репутаційних оглядів".

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Зазначається, що компанія призупинила частину робіт для того, щоб вивчити власні внутрішні дослідження.

"Десятки фахівців компанії зараз беруть участь в проведенні "репутаційних оглядів". Вони вивчають, як і за що Facebook може піддатися критиці. Огляди повинні перевірити, що програми та служби компанії не мають негативного впливу на дітей", - пише газета з посиланням на співрозмовників.

Реклама:

Повідомляється, що Facebook посилює контроль над тим, якою інформацією співробітники всередині компанії обмінюються протягом останніх кількох тижнів.

За словами деяких джерел, команда всередині компанії вивчає всі внутрішні дослідження, які потенційно можуть завдати шкоди іміджу Facebook, якщо вони будуть оприлюднені.

Представник Facebook Енді Стоун сказав, що команда прагне краще зрозуміти внутрішні дослідження Facebook і контекст, в якому вони проводилися.

Нагадаємо:

Минулого місяця The Wall Street Journal, посилаючись на огляд внутрішніх документів компанії, які включали звіти про дослідження, онлайн-обговорення співробітників і проєкти презентацій для вищого керівництва, повідомив, що, хоча дослідники Facebook виявили "згубні наслідки платформи", компанія не змогла їх виправити.

У статтях Wall Street Journal зазначалося, що Facebook звільнив високопоставлених користувачів від деяких або всіх своїх правил, применшив негативний вплив Instagram на молодь, вніс зміни до свого алгоритм, що зробив платформу "злішою", і мав слабку реакцію на тривогу співробітників з приводу того, як платформа використовується торговцями людьми в країнах, що розвиваються.

Генеральний директор Facebook Inc Марк Цукерберг заявив, що звинувачення в тому, що компанія ставить прибуток вище безпеки користувачів, "просто не відповідають дійсності".

Незадовго до заяви Цукерберга колишня співробітниця Facebook Френсіс Хоген  дала свідчення на слуханнях в Сенаті про свій досвід роботи і внутрішнє дослідження, яке, за її словами, показало, що компанія приділяє пріоритетну увагу прибутку.

Хоген заявила, що Facebook зазвичай приймає рішення, які ставлять інтереси бізнесу вище безпеки користувачів. За її словами, "були конфлікти інтересів між тим, що було добре для суспільства, і тим, що було добре для Facebook".

Читайте детальніше: Скандальні розслідування про роботу Facebook: що розповіла Сенату інсайдер "Шон" та як на це відреагував Цукерберг

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: