Імпорту електроенергії із РФ та Білорусі з 1 листопада не буде

Субота, 30 жовтня 2021, 11:46


Кінець епохи офшорів
UNSPLASH

Компанія Інтер РАО 20 жовтня оголосила аукціон на продаж електроенергії, але 21 жовтня відповідний аукціон був відмінений, відповідні аукціони в Білорусі не були проведені.

Про це повідомив у своєму телеграм голова енергокомітету ВРУ Андрій Герус.

Також він написав, що за даними Міненерго, вчора(29 жовтня) на складах семи ТЕС не дотримувалися гарантовані запаси вугілля. А саме на Курахівській ТЕС, Запорізькій ТЕС, Придніпровській ТЕС, Зміївській ТЕС, Вуглегірській ТЕС, Трипільській ТЕС, Слов'янській ТЕС. 

"Гарантовані запаси вугілля - це мінімальні запаси, які обов’язково мають бути дотримані згідно умов ведення ліцензійної діяльності. Всього на складах ТЕС та ТЕЦ станом на вчора було 675 тис. тон вугілля", - заявив він.

Нагадуємо:

Укренерго скасувала аукціон на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі через суд. Відповідне рішення за позовом АТ "ДТЕК Західенерго" Ріната Ахметова виніс Окружний адмінсуд м. Києва у справі №640/29395/21.

У Міненерго заявили, що у листопаді очікується імпорт 562 тисяч тонн вугілля, з яких близько 200 тис тонн - держкомпанією "Центренерго".

Запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ станом на ранок 25 жовтня становили 701,3 тис тонн - це майже на 7% менше порівняно із запасами 18 жовтня. Фактичні запаси вугілля менші від планових у 4,2 раза.

Читайте також: Через дефіцит вугілля зупиняються енергоблоки. Країні готуватись до відключень електрики?