Бюджет-2022: Рада почала розгляд правок, продовжить у четвер

Середа, 20 жовтня 2021, 14:10


Кінець епохи офшорів
фото: прес-служба Ради

Верховна Рада почала розгляд правок (всього більше 3 тисяч), які пропонують врахувати під час підготовки законопроєкту №6000 про держбюджет-2022 до 1 читання - розгляд продовжать на наступному засіданні.

Про це відомо з трансляції засіданння парламенту.

Раніше голова бюджетного комітету Юрій Арістов заявив, що до проєкту закону подали 3284 правки - комітет врахував повністю або частково 1501 пропозицію нардепів.

Спочатку Рада почала розгляд правок нардепів від "Європейської солідарності", по деяких з правок вони вимагали прийняти їх повністю, а не частково, але жодна з них не була підтримана.

Ті ж правки, які відхилив комітет, не підтримав і зал.

Парламентарі зупинились на розгляді правок нардепа від "ЄС" Олексія Гончаренка.

Голова ВР Руслан Стефанчук попросив інші фракції підготувати перелік поправок, на яких вони будуть наполягати. 

"Ми продовжимо завтра, а сьогодні планерне засідання оголошую закритим. Зустрінемось завтра о 10 годині", - резюмував він.

УТОЧНЕНО. Виправлений заголовок - правки розглядають до 1 читання.

Читайте також: Уряд затвердив бюджет-2022: хто отримає більше, а кому доведеться затягнути паски

Нагадаємо:

Верховна Рада прийняла постанову щодо висновків і пропозицій до законопроєкту про бюджет-2022, таким чином проєкт закону про держбюджет на наступний рік вважається прийнятим у першому читанні.

Раніше Верховна Рада зняла 20 жовтня з розгляду законопроєкт №6062 про внесення змін до Бюджетного кодексу (необхідний для прийняття бюджету-2022) через необхідність доопрацювання.

Міністр фінансів Сергій Марченко представив у Раді законопроєкт №6000 про державний бюджет України на 2022 рік.

Голова Верховної Ради заявив, що парламент має прийняти законопроєкт про держбюджет-2022 у 1 читанні до 20 жовтня.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти постанову про висновки і пропозиції до законопроєкту про держбюджет на 2022 рік.

Комітет рекомендував парламенту включити до порядку денного і прийняти за основу законопроєкт №6062, поданий Кабміном, про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Олексій Павлиш, ЕП