"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ірландії WhatsApp оштрафували на 225 млн євро через порушення правил приватності

Четвер, 2 вересня 2021, 14:47
 
unsplash

Компанія WhatsApp, що належить Facebook, отримала від ірландського регулятора штраф у 225 млн євро через інформацію про обмін персональними даними з іншими структурами Facebook.

Про це повідомляє Reuters.

У WhatsApp заявили, що оскаржуватимуть штраф, і назвали його "абсолютно непропорційним". В Офісі Уповноваженого з конфіденційності даних Ірландії (DPC) повідомили, що справа стосується політики приватності компанії, дійсна у 2018 році.

Зокрема, у справі йдеться про інформацію, яку WhatsApp надавав споживачам щодо обробки їхніх персональних даних іншими дочірніми компаніями Facebook.

Реклама:

DPC є основним регулятором з питань конфіденційності даних Facebook у Європейському Союзі, адже регіональна штаб-квартира знаходиться у столиці країни – Дубліні.

Після публікації попереднього рішення регулятора на засіданні Європейської ради з питань захисту даних було видано інструкцію, яка вимагала від DPC переоцінити та збільшити запропонований штраф з огляду на низку факторів.

Зрештою регулятор вирішив накласти на WhatsApp догану та штраф у розмірі 225 мільйонів євро, а також зобов’язати компанію вжити конкретних заходів для захисту персональних даних.

Нагадуємо:

Групи споживачів у ЄС подали скаргу в Єврокомісію на WhatsApp, заявляючи, що месенджер несправедливо змушує користувачів приймати нове оновлення конфіденційності, називаючи це порушенням правил блоку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: