Суд просять заборонити продаж акцій "Центренерго"

Четвер, 29 липня 2021, 19:45


Кінець епохи офшорів
фото: прес-служба Центренерго

До Госпсуду міста Києва надійшла заява про забезпечення позову, в якій заявник просить арештувати пакет акцій (78,289%) статутного капіталу ПАТ "Центренерго", що належить державі.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд нагадує, що наказом Фонду держмайна від 23.07.2021 р. визначено, що приватизація ПАТ "Центренерго" повинна відбутися з серпня по грудень 2021 року.

"На думку заявника, можливий продаж пакету акцій іншій особі порушить його права", - зазначає суд, не називаючи заявника.

Суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський, коментуючи приватизацію, заявив, що держава повинна позбавитись максимально всього, а у стратегічних підприємствах має бути державно-приватне партнерство.

Також Зеленський сказав, що на сьогодні ОПЗ і Центренерго готові до приватизації.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про заплановане чотирикратне зростання надходжень до держбюджету від приватизації в 2021 році порівняно з 2020 роком.

Віднедавна в Україні розблокована велика приватизація – прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цьогоріч планується виставити на аукціони 7 об’єктів.

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації, який Рада ухвалила 30 березня.

У березні 2020 року повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставленняна конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

Дохід від приватизації у 2020 році становив 2,5 мільярда гривень при запланованих 400 мільйонів гривень.

Економічна правда