Зростання цін на електроенергію може спричинити вищі тарифи на мобільний зв’язок 

Середа, 2 червня 2021, 16:18
 

Тарифи на мобільний зв’язок прямо залежні від цін на електроенергію, відтак прогнозоване підвищення останніх може вплинути на вартість зв’язку.

Про це у коментарі ЕП розповіли у "Vodafone Україна".

У компанії зауважили, що на тарифи може вплинути прогнозоване підвищення цін на електроенергію. Іншими ключовими факторами, що формують ціни на мобільний зв'язок, оператор назвав ринкову ситуацію, зміну курсу валют.

Крім того, у "Vodafone" назвали зростання споживання дата-послуг і голосових послуг та витрати на обслуговування мережі, адже збільшення кількості базових станцій збільшує операційні витрати.

Реклама:

Також, щодо очікувань від тарифів у 2021 році у "Київстарі" відповіли, що не планують різко збільшувати тарифи. У компанії підкреслили, що в Україні послуги мобільного зв'язку одні з найбільш доступних порівняно з іноземними ринками.

На початку 2021 року в Україні зафіксована одна з найменших (0,6%) часток середнього чека за мобільний зв'язок у середній зарплаті. У Польщі цей показник становив 0,7%, у Румунії – 0,8%, у Чехії та Естонії – 0,9%, в Угорщині та Молдові – 1,2%.

У lifecell заявили, що в поточній ситуації складно робити прогнози, але незалежно від розвитку подій компанія "продовжить знаходити оптимальні рішення".

Більше про те, як змінилася поведінка споживачів та як це вплинуло на роботу операторів, читайте у статті ЕП: Коронавірус на зв'язку: як мобільні оператори пройшли пандемію COVID-19

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: