"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай є одним з найбільших споживачів імпортних товарів — The Guardian

Понеділок, 31 травня 2021, 10:15
 

Китай отримав більше половини всіх тонн морепродуктів, деревини і корисних копалин, експортованих з Тихоокеанського регіону в 2019 році, на суму 3,3 мільярда доларів.

Джерело: аналіз торговельних даних The Guardian

Деталі: Зокрема, у 2019 році Китай імпортував з Тихого океану 4,8 млн тонн мінеральних продуктів, 72 тисяч тонн морепродуктів і 4,8 млн тонн деревини. Папуа-Нова Гвінея, Соломонові Острови, Вануату, Тонга і Палау регулярно відправляють більше 90% свого експорту деревини в Китай.

За вагою Соломонові Острови відправляють до Китаю майже всі свої мінеральні продукти, більшу частину яких становить алюмінієва руда.

Реклама:

Наступним за величиною споживачем видобувних ресурсів Тихоокеанського регіону була Японія, яка імпортувала 4,1 млн тонн корисних копалин, в основному нафти, 370 тисяч тонн деревини і 24 тисячі тонн морепродуктів.

Австралія імпортувала 600 тисяч тон корисних копалин, 5 тисяч тонн деревини та 200 тонн морепродуктів.

Зазначається, що Китай є найбільшим покупцем в Тихоокеанському регіоні і за вагою, і за вартістю. Поряд, у доларовому перерахунку, іде Австралія – 2,8 млрд доларів проти 3,3 млрд доларів Китаю. Це пов'язано з тим, що багато видобувних товарів важкі, але відносно недорогі – наприклад, деревина.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: