Кабмін запропонував наглядовій раді Нафтогазу залишитись на посадах до обрання нових членів

Неділя, 2 травня 2021, 10:00
 

Кабінет Міністрів запропонував членам наглядової ради НАК "Нафтогаз України" залишитися на своїх посадах на період проведення нового конкурсу та обрання нових незалежних членів Наглядової ради.

Про це йдеться на сайті Кабміну.

У повідомленні йдеться, що уряд сподівався, що Наглядова рада "Нафтогазу", в продовження кращих практик корпоративного управління, повернеться до виконання своїх обов’язків. 

"Це забезпечить якісне, незалежне та стале управління найбільшою державною компанією НАК "Нафтогаз України", - йдеться у заяві.

Реклама:

Також у Кабміні зазначили, що залишаються відданим реформі корпоративного управління за стандартами ОЕСР, яка покликана покращити управління підприємствами державного сектору.

Нагадуємо:

Усі члени наглядової ради "Нафтогазу" подали письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень - воно набуде чинності 14 травня 2021 року.

Кабмін призначив з 29 квітня в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка головою правління "Нафтогазу".

Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України". Крім того, уряд припинив повноваження незалежних членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз України", представників держави у наглядовій раді НАК "Нафтогаз України".

Водночас, нинішніх незалежних членів Наглядової ради НАК та представників держави у Наглядовій раді було переобрано в такому самому складі до проведення конкурсу на 4 незалежних членів ради. 

Група Нафтогаз за 2020 рік отримала збиток у 19 мільярдів гривень внаслідок низького попиту та цін на газ, у 2019 році компанія отримала 2,6 млрд грн прибутку.

В ЄС заявили про серйозну стурбованість останніми змінами в керівництві НАК "Нафтогаз України" і готують з цього приводу окрему заяву.

Міністр Кабміну Олег Немчінов заявив, що під час зміни керівника та перезавантаження наглядової ради "Нафтогаз" уряд дотримався процедури, новий очільник компанії Юрій Вітренко наголосив на необхідності проведення конкурсу на місця незалежних членів ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: