Шмигаль відповів на критику Кличка щодо карантину і запропонував звільнитися

П'ятниця, 9 квітня 2021, 17:15
 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів відмовою на пропозицію мера Києва Віталія Кличка запровадити по всій країні жорсткий карантин та назвав це політичним піаром.

Джерело: Шмигаль у Telegram

Пряма мова Шмигаля: "У більшості регіонів України ми маємо загрозливу ситуацію з розповсюдженням COVID-19. В більшості, але не в усіх. І від того, як кожна окрема область чи місто справляються з цими загрозами, залежить як епідемічна, так і економічна ситуація в країні. Хочу зазначити, що в деяких регіонах після запровадження Державною комісією з ТЕБ і НС "червоного" рівня епідемічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади ситуації з поширенням коронавірусу вирівнялась. Наприклад, з "червоної" зони має вийти Івано-Франківська область. Це вкотре демонструє, що адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби.

Місто Київ залишається в "червоній" зоні. Але я впевнений, що в разі ефективного контролю за протиепідемічними заходами, які передбачає червоний рівень небезпеки, столиця також зможе швидко пройти ковідний пік. Саме на цьому має зосередитись міська влада Києва. Очільник Київської міської державної адміністрації, міський голова Києва Віталій Кличко так само, як і інші посадовці, має свою відповідальність у питанні впровадження та контролю за ходом місцевого локдауну.

Реклама:

Уряд завжди дослухається до порад і закликів представників місцевої влади, ми готові до співпраці. Якщо її мета — не політичний піар. Київ має чи не найбільше ресурсів та можливостей, щоб зробити протидію поширенню інфекції та захист людей ефективними. Але якщо у міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка… І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, аби ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА".

Нагадаємо: Кличко закликав уряд невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: