Все більше українців підтримують жорсткий карантин – соціологія

П'ятниця, 9 квітня 2021, 12:25
 

Дві третини українців підтримують запровадження жорсткого карантину - кількість людей "за" локдаун зросла на 9% за місяць.

Джерело: результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6-7 квітня

Деталі: Зазначається, що 65% опитаних підтримують запровадження "жорсткого карантину" (локдауну), 33% – не підтримують. З початку березня підтримка карантину зросла з 56 до 65%, останніх відносно більше серед мешканців Центру, старшого населення, тих, хто боїться захворіти. 

Серед опитаних 77% підтримують закриття ресторанів та кафе в рамках "жорсткого карантину", 63% – закриття шкіл, 59% – дитсадків. Натомість закриття міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70%. За останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту. 

Реклама:

55% пообіцяли більше дотримуватися правил "жорсткого карантину" аніж весною минулого року. 17% – сказали, що робитимуть це менше, 26% – так само. 

Щодо зараження коронавірусом, 52% хвилюються, що можуть захворіти, а 47% - ні. За останні місяці цей рівень тривожності динамічно зростає. Найвищі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок. 

Дослідження тривало 6-7 квітня. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера опитали 2500 респондентів у віці від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2% 

Нагадаємо: За добу 8 квітня в Україні діагноз COVID-19 підтвердили у 19 676 осіб, госпіталізували 4 936 хворих, померли 419 пацієнти, одужали 11 221 особа.

Знати більшеCOVID-19 в Україні та в світі – динаміка пандемії в інфографіці УП

Щеплювати проти COVID-19 точно будуть, питання – коли, кого і чим. Усе про вакцинацію в Україні

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: