Мер Києва про підтримку бізнесу: Це відповідальність центральної влади

П'ятниця, 2 квітня 2021, 17:20
 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що підтримка бізнес під час карантину - це, у першу чергу, відповідальність центральної влади.

Про це він сказав в ефірі програми "Радіо Свобода" - "Свобода LIVE".

"Я хотів би, щоб ми не в популізмі працювали. Взагалі підтримка бізнесу, за досвідом різних країн, - це, в першу чергу, відповідальність центральної влади. Перекладати такий тягар на місцеву владу… це нечесно, несправедливо", - підкреслив Кличко.

За його словами, у багатьох іноземних країнах виплати бізнесу під час карантину здійснює уряд.

Реклама:

"Ми будемо робити все. Відповідно до наших можливостей і можливостей нашого бюджету, для того, щоб підтримати бізнес. Це вкрай важливо", - додав він.

Читайте також: Рік – плюс, ФОП – мінус: як малий бізнес пережив перший рік карантину

Три горішки від Зеленського: як президент пропонує рятувати український бізнес

Нагадуємо:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон щодо фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали від карантинних обмежень - закон направлений на підпис президенту.

Згідно з законом, виплати мають бути профінансовані за рахунок коштів держбюджету у розмірі 8 тисяч гривень.

Крім того, наймані працівники та ФОПи можуть розраховувати на допомогу від місцевої влади у розмірі, який буде визначено органами місцевого самоврядування.

Верховна Рада на засіданні 30 березня підтримала за основу і в цілому президентський законопроєкт №5300, яким пропонується виплатити 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.

Прем'єр Денис Шмигаль доручив Мінекономіки розробити протягом тижня необхідні документи, щоб на початку квітня люди могли подавати заявки на отримання держдопомоги через "Дію".

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт № 5300, який передбачає забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Держава готова виплатити ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн.

Прем'єр Денис Шмигаль доручив міністрам розробити алгоритм відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!