На підпис Зеленському передали закон про закупівлі "пакунків малюка"

П'ятниця, 2 квітня 2021, 16:30
 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав законопроєкт №№5064, яким встановлює вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у розмірі трьох прожиткових мінімумів та передбачає можливість визначати кінцеву ціну в результаті аукціону. 

Про це свідчать дані на сайті Ради.

"З метою здійснення більш ефективної процедури бюджетного фінансування та зниження витрат з держбюджету законопроєктом пропонується встановити вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у розмірі трьох прожиткових мінімумів та визначати кінцеву ціну в результаті аукціону", - йдеться у пояснювальній записці.

"В результаті ми матимемо зниження видатків з держбюджету з метою реалізації закупівлі товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" через систему Prozorro. Електронний аукціон вестиме до пониження кінцевої ціни, однак це не матиме жодного негативного впливу на якість товарів", - заявили автори законопроєкту.

Реклама:

Закон пропонує визначити органи соціального захисту населення за місцем проживання батьків закладами, що призначають і здійснюють виплату/видачу державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

"Цей закон про наступне - перший раз "пакунок малюка" буде закуповуватись через систему Prozorro. Кінцеву вартість "пакунків малюка" буде визначено саме на аукціоні. Не від прожиткового мінімуму, а саме аукціон визначить кінцеву вартість. 

Чи впаде якість "пакунку малюка"? Ні, бо це буде виписано в технічних умовах", - пояснив нардеп Андрій Мотовиловець.

"Чому Prozorro? До цього закуповувала "пакунок малюка" міжнародна організація ЮНОПС. Ми вдячні їм за закупівлі, але в подальшому кошти платників податків ми хочемо використовувати підзвітно і прозоро", - додав він.

"Пакунки малюка" раніше купували через Prozzoro, проте через проблеми із закупівлями Рада ухвалила закон, щоб купувати їх через Управління ООН (ЮНОПС).

Нагадаємо:

30 березня Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №5064, яким пропонується встановити вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років та визначати кінцеву ціну в результаті аукціону. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: