"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Супутниковий інтернет від SpaceX буде доступний також для літаків, кораблів, вантажівок та кемперів

Вівторок, 9 березня 2021, 09:20

SpaceX подала запит на отримання дозволу для розширення своєї глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Супутниковий інтернет від компанії Ілона Маска незабаром має запрацювати також на рухомих транспортних засобах.

Джерело: Ілон Маск в Twitter, видання CNBC з посиланням на лист директора по супутниковій політиці SpaceX Девіда Голдмана до FCC (Федеральна комісія зі зв'язку США)

Деталі: У запиті до FCC щодо видачі відповідних дозволів йдеться, що Starlink буде доступний для транспортних засобів як в США, так і по всьому світу.

Згодом сам Маск уточнив, що Starlink наразі не буде доступний для легкових автомобілів Tesla, оскільки обладнання поки є занадто великим: "Це для літаків, кораблів, великих вантажівок та будинків на колесах".

Реклама:
 
 

Довідка: Перші розробки Starlink почалися ще в 2015 році, а 22 лютого 2018 року компанія запустила в космос тестові прототипи. 

За словами експертів, якщо проект буде успішним, люди в усьому світі, зокрема, у віддалених поселеннях, отримають інтернет, який приблизно в 40 разів швидший, ніж той, що пропонують провайдери.

Що передувало: SpaceX випустила бета-версію додатку для користування супутниковим інтернетом Starlink

Читайте також: Wi-Fi на всю планету. Яким буде глобальний супутниковий інтернет від SpaceX і OneWeb

Нагадаємо:

  • Перші розробки Starlink почалися ще в 2015 році, а 22 лютого 2018 компанія запустила в космос тестові прототипи.
  • За словами експертів, якщо проект буде успішним, люди у всьому світі, зокрема, в віддалених поселеннях, отримають інтернет, який приблизно в 40 разів швидше, ніж той, що пропонують провайдери.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: