"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Starship вперше вдало приземлився. А потім вибухнув

Четвер, 4 березня 2021, 09:00
 

Американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить винахіднику Ілону Маску, здійснила запуск і посадку десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship, однак невдовзі після приземлення прототип вибухнув.

Джерело: трансляція з космодрому.

Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з ймовірністю 60% (попередні тести, за оцінкою Маска, мали 33% на успіх).

Реклама:

Що передувало: 16 лютого в Техасі завершили підготовку 11-го прототипу Starship в той час, коли ще п'ять тестових моделей багаторазового міжпланетного корабля наразі ще будуються.

В Бока Чика також тривають роботи з підготовки Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. 24 грудня Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже за "кілька місяців".

Нагадаємо:

10 грудня SpaceX вперше провела масштабні льотні випробування Starship. Запуск на 12,5 кілометрів і управління кораблем при посадці пройшли вдало, але через замалий тиск палива швидкість приземлення була завеликою. Тоді прототип розбився в центрі стартового поля.

2 лютого компанія повторила тест, але прототип також розбився з тих же причин.

1 грудня Ілон Маск заявив: "Я повністю впевнений, що людина висадиться на Марс в найближчі шість років", а в кращому випадку – в наступні чотири роки.

Читайте за посиланням: Wi-Fi на всю планету. Яким буде глобальний супутниковий інтернет від SpaceX

Микола Донєв, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: