"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві заборонили вулиці, де можна "ганяти" до 80 км/год

Середа, 31 березня 2021, 19:25
 

Влада столиці вирішила не дозволяти на 17 вулицях міста сезонне підвищення швидкості руху з 50 до 80 км/год із 1 квітня.

Джерело: сайт КМДА, видання "Хмарочос"

Деталі: За словами директора КП "Центр організації дорожнього руху" Віктора Чернія, фахівці поліції і КМДА обстежили 17 вулиць, де рішенням Київради з 1 квітня до 1 листопада передбачено можливість підвищення швидкості руху до 80 км/год. Обстеження показало, що жодна з вулиць не відповідає повністю необхідним критеріям, що визначені правилами дорожнього руху та методикою прийняття рішень про встановлення обмежень швидкості, а також чинним державним нормам та стандартам.

Він наголосив також, що на зазначених вулицях високий рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП. Окрім того, проти підвищення швидкості виступає велоспільнота.

Реклама:

Зокрема, новий швидкісний режим планувався на проспекті Шухевича, вулиці Набережно-Рибальській, Наддніпрянському шосе, Набережному шосе, Столичному шосе, вулиці Саперно-Слобідській та проспекті Миколи Бажана.

Пряма мова: "Тут варто взяти до уваги, що Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність лише при перевищенні встановленої швидкості руху більше ніж на 20 км/год. Ще 2 км/год є технічною похибкою, яка не враховується при фіксації швидкості відповідним обладнанням. Отже фактично мова іде про дозвіл рухатися із швидкістю до 102 км/год у населеному пункті! А на ці вулиці припадає третина усіх загиблих та п’ята частина всіх травмованих у ДТП в Києві за 3,5 роки".

Більше деталей: Велосипедні організації Києва планували 1 квітня провести під КМДА акцію протесту проти підвищення швидкості на цих 17 вулицях.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: