"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США схвалюють санкції проти Медведчука та китайських інвесторів "Мотор Січі"

Середа, 31 березня 2021, 16:55
 

У США вважають обнадійливими кроки України щодо ПАТ "Мотор Січ" та притягнення до відповідальності екс-керівників Приватбанку.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявила тимчасова повірена у справах СШа в Україні Крістіна Квін.

"Ми підтримали кроки щодо впровадження санкцій проти Віктора Медведчука, Тараса Козака. Вони роками використовували свої медіаактиви для підривання суверенітету та територіальної цілісності України.

Обнадійливими для нас були обмежувальні заходи стосовно китайської компанії, яка намагається неналежно отримати контроль над стратегічно важливою технологією АТ "Мотор Січ", - сказала Квін.

Реклама:

"Нещодавно висунені обвинувачення проти колишніх керівників Приватбанку є важливим першим кроком до притягнення до відповідальності олігархів, обвинувачуваних у крадіжці мільярдів в українського народу.

Обнадійливими для нас також стали кроки щодо притягнення до відповідальності осіб, причетних за втручання у вибори в США", - додала вона.

Нагадаємо:

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK. 

Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов'язаних із ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого Рада національної безпеки й оборони України включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму.

Медведчук заявив, що санкції не заважають йому користуватися його майном, а їжу він купує за готівку. 

11 березня на засіданні РНБО прийняли рішення про повернення у власність держави ПАТ "Мотор Січ" "в законний спосіб найближчим часом", люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію.

23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 11 березня щодо заходів захисту національних інтересів у сфері авіаційних двигунів.

Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січі".

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього голову правління Приватбанку Олександра Дубілета, якого підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: