Білл Ґейтс припускає, що світ "повернеться до норми" до кінця 2022 року

Четвер, 25 березня 2021, 14:40
 

Співзасновник корпорації "Microsoft" і філантроп Білл Ґейтс припускає, що світ зможе повернутися до нормального життя до кінця наступного року за допомогою вакцин проти COVID-19.

Джерело: Ґейтс у розмові з польськими медіа – виданням "Gazeta Wyborcza" й телеканалом TVN24, "Радіо Свобода"

Пряма мова: "До кінця 2022 року ми маємо загалом повністю повернутися до норм".

Деталі: Мільярдер назвав пандемію коронавірусу "неймовірною трагедією", а єдиною надією на її подолання – доступ до вакцин.

Реклама:

Ґейтс, який залишив крісло голови Microsoft Corp у 2014 році, нагадав, що попереджав світ про загрозу глобальної пандемії ще в 2015-му.

"Люди на кшталт мене застерігали і казали: є певний ризик, за невелику ціну ви можете підготуватися і уникнути проблем. Але, на жаль, ці інвестиції не були здійснені вчасно", – сказав він.

Журналісти зазначили, що дехто звинувачує Ґейста в організації пандемії з метою "контролювати" світ. У відповідь він висловив думку, що в особливо скрутні часи людям легше вірити в існування "однієї демонічної причини" своїх випробувань, а за допомогою соціальних мереж такі теорії поширюються ще швидше.

За словами Ґейтса, це "трагічно, що хтось не носить маску або не хоче вакцинуватися через страх змови".

Минулого місяця Ґейтс опублікував нову книгу "Як уникнути кліматичного лиха", в якому застерігає: людство повинно досягнути нульових викидів в атмосферу до 2050 року, аби уникнути кліматичної катастрофи.

Довідка: Фонд Білла та Мелінди Ґейтс виділив щонайменше 1,75 мільярда доларів на боротьбу з пандемією COVID-19. В тому числі ця допомога передбачає підтримку розробки вакцини, діагностування та потенційних ліків.

Ініціатива COVAX, яку підтримує Всесвітня організація охорони здоров’я та Глобальний альянс вакцин та імунізації, ставить собі за мету надати 2 мільярди вакцин для країн із низьким доходом до кінця 2021 року.

Коронавірус SARS CoV-2 вчені виявили наприкінці 2019 року в Китаї, звідки він поширився на весь світ. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила пандемію коронавірусної хвороби COVID-19, яку викликає цей вірус. Світ взявся створювати вакцини в пришвидчені строки, вакцинація почалася в грудні 2020 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: