Укроборонпром звернувся до СБУ – може втратити контроль над підприємством

Четвер, 25 березня 2021, 11:34
 

Держконцерн "Укроборонпром" звернувся до Служби безпеки України через загрозу втратити контроль над підприємством "Меридіан" внаслідок блокування роботи приватним акціонером.

Про це повідомляє пресслужба концерну.

"Меридіан" займається розробкою та виробництвом безпілотників та пересувних лабораторій вимірювальної техніки. 50,0001% акцій підприємства належить Укроборонпрому, ще 40% – ТОВ "Меридіан Союз", яке контролюється Вадимом Грибом та його сином Романом.

В Укроборонпромі заявляють, що це товариство "свідомо та системно перешкоджає спробам Концерну привести статут та органи управління ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова у відповідність із вимогами чинного законодавства України" протягом декількох років. 

Реклама:

Відтак, "Меридіан" продовжує здійснювати діяльність у формі "відкритого акціонерного товариства" (ВАТ). Водночас, таку форму було скасовано Законом України "Про акціонерні товариства" ще 2009 року. 

"Таким чином, органи управління товариства сформовані та здійснюють діяльність згідно зі статутом, що не відповідає зміненому законодавству", – коментують у концерні.

Крім того, Укроборонпром заявляє про "систематичний зрив та саботаж роботи наглядової ради стратегічного підприємства". У концерні кажуть, що це "відбувається шляхом шантажу, погроз", оскарження усіх дій ради у судовому порядку та звинувачень у представників ДК у "ніби-то вимаганні неправомірної вигоди". Зокрема, йдеться про звинувачення у бік директора концерну з управління активами Мустафи Найєма.

Відтак, в Укрборонпромі заявили, що декілька років не можуть повноцінно управляти підприємством, що впливає на ефективність роботи "Меридіану" та обсяги виробництва для потреб ЗСУ в умовах війни.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: