У Британії хочуть зобов’язати компанії звітувати про свої кліматичні ризики

Середа, 24 березня 2021, 16:34
 

Британія винесла на обговорення зміни, якими зобов’яжуть великі компанії звітувати про ризики, що вони можуть понести через кліматичні зміни – країна стане першою серед G20, що впровадить такі вимоги.

Про це повідомляє Reuters.

Зміни, що імплементують рекомендації Робочої групи з питань розкриття інформації про клімат, можуть вступити в силу з 2022 року. Наразі великі компанії можуть звітувати про такі ризики добровільно.

"На шляху нашого переходу до кліматичної нейтральності уряд вважає важливим, аби компанії з істотним економічним чи екологічним впливом оцінювали, розкривали та, у підсумку, вживали заходів проти кліматичних ризиків", – зазначили у міністерстві бізнесу Британії.

Реклама:

Відповідно до рекомендацій Робочої групи (TCFD), компаніям пропонується розкрити фактичний та потенційний вплив кліматичних змін на їхній бізнес. Крім того, вони повинні будуть звітувати, яким чином ці ризики визначаються, та до яких дій з їхнього управління вдаються компанії.

Зазначається, що за даними EY восени 2020-го року менше половини найбільших компаній, що котируються на ринку Великобританії, повністю або частково прийняли такі рекомендації у корпоративній звітності, "що є ознакою масштабу роботи, яку ще потрібно зробити".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: