Справа компаній Суркісів: Верховний суд переніс розгляд справи на квітень

Середа, 24 березня 2021, 16:00
 

Колегія суддів Верховного суду перенесла розгляд справи про оскарження ухвали щодо забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов'язаних із братами Суркісами, на 7 квітня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Причини перенесення не уточнюються. 

У банку зазначили, що колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін.

Реклама:

Нагадаємо:

Приватбанк звернувся до Верховного Суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у судовому засіданні з розгляду справи про оскарження ухвали щодо забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов'язаних із братами Суркісами.

Приватбанк вимагає відводу судді Верховного Суду Сергія Погрібного у справі про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами.

Верховний Суд 8 вересня відкрив касаційне провадження за скаргою Кабміну та задовольнив клопотання Приватбанку, зупинивши виконання ухвали Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року до закінчення касаційного провадження у справі.

Апеляційний суд міста Києва ухвалою від 20 квітня 2017 року апеляційну скаргу ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" залишив без задоволення, ухвалу районного суду – без змін.

9 лютого 2017 року Печерський суд задовольнив позов пов'язаних з братами Суркісами компаній у справі про націоналізацію Приватбанку та постановив стягнути з банку 350 млн доларів..

Рішенням НБУ в 2016 році Суркіси були визнані інсайдерами Приватбанку. НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Коломойський – акціонери телеканалу "1+1", що свідчить про зв'язок Суркісів з Приватбанком.

У Ігоря Суркіса в Приватбанку на рахунку був 151 млн грн, у Поліни Ковалик (дружини Григорія Суркіса) – 514,1 млн грн, у Григорія Суркіса – 163,1 млн грн, Марини Суркіс (дочка Ігоря Суркіса) – 174,5 млн грн, Рахміля Суркіса (батько братів Суркісів) – 44,8 млн грн.

Сім'я Суркісів домагається в українських судах скасування рішення про визнання їх пов'язаними з банком особами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: