Уряд дозволив оновити митницю за майже 10 мільярдів гривень

Середа, 24 березня 2021, 14:42
 

Кабмін на засіданні 24 березня погодив оновлення 25 старих та будівництво 10 нових пунктів пропуску до 2023 року, на що спрямують 9,8 млрд грн як з держбюджету, так і з кредиту від уряду Польщі.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Головна мета Мінфіну залишається незмінною – це сучасна та прозора митниця. Прийняте сьогодні урядове рішення дозволить Україні отримати ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики", – зазначив заступник міністра питань євроінтеграції Юрій Драганчук.

Відтак, 25 пунктів модернізують, ще 10 – побудують, з яких 5 зведуть "з нуля", а 5 є застарілими та наразі продовжують функціонувати за тимчасовою схемою. Цьогоріч на митниці спрямують 613 млн грн.

Реклама:

Драганчук зазначає, що передусім метою є автоматизація процесів митного контролю і оформлення, що також пришвидшить проходження митних процедур та "сприятиме розвитку зовнішньоекономічної діяльності та наповненню держбюджету".

На проєкт спрямують 9,8 млрд грн:  4,5 млрд грн на заходи з будівництва, реконструкції та капремонту; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування.

Згідно пояснювальної записки фінансування забезпечуватиметься держбюджетом "або іншими джерелами, не забороненими законодавством". Зокрема – коштом польського кредиту наданого у рамках Договору між українським та польським урядом щодо надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: