"Укрпошті" заборонили підвищувати тарифи

Середа, 24 березня 2021, 09:45
 

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, вирішила відмовити акціонерному товариству "Укрпошта" в перегляді пропозицій щодо зміни тарифів.

Про це повідомляється на сайті комісії.

19 лютого НКРЗІ провело з "Укрпоштою" робочу нараду, за результатами якої національний поштовий оператор повинен був виправити ряд виявлених недоліків і невідповідність пропозицій "Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку". 

"Комісія не отримала від "Укрпошти" належної реакції з приводу виправлення виявлених недоліків", – йдеться у повідомленні.

Реклама:

Регулятор зазначає, що невідповідності пропозицій Порядку були в частині зміни тарифів на пересилання посилок і пріоритетної письмової кореспонденції.

"Укрпошта" пропонувала переглянути граничні тарифи на послуги поштового зв'язку в два етапи: перший – з дати набрання законної сили рішенням до 30 листопада 2021 року в середньому на 30,6%, другий – з 1 грудня 2021 року в середньому на 8,8%.

Нагадуємо:

"Укрпошта" минулоріч отримала 9,2 мільярда гривень чистого доходу – на 1,4 млрд більше за доходи 2019 року, проте прибуток компанії скоротився з 600 млн грн до 184,5 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!