"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угода на 10 мільярдів: Microsoft розглядає придбання Discord – ЗМІ

Вівторок, 23 березня 2021, 11:31
 

Discord веде перемовини з потенційними покупцями щодо придбання платформи за понад 10 мільярдів доларів, одним із них є техгігант Microsoft.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Наразі остаточно рішення у компанії не називають. Як Bloomberg розповів один із співрозмовників, Discord також розглядає опцію вийти на публічне розміщення акцій, IPO.

Представники компаній відмовилися надати коментар агентству.

Реклама:

Discord є соціальною платформою для комунікації завдяки відео, аудіо та повідомлення, що користується попитом передусім в ігрових спільнотах. Водночас за пандемії застосування платформи вийшло далеко за її межі – до занять в університетах, виконання групових проєктів та інших онлайн-зібрань. Щомісяця платформою користуються понад 100 мільйонів осіб.

З іншого боку Microsoft знаходиться у пошуках активів, що б дали доступ компанії до окремих спільнот користувачів. Яскравим прикладом є спроба придбання TikTok минулоріч та перемовини щодо іншої соціальної мережі, Pinterest.

Наразі капіталізацію Discord оцінюють у близько 7 мільярдів доларів.

Нагадаємо:

Корпорація Microsoft може отримати 150 млн доларів - майже чверть усіх коштів допомоги на кібербезпеку, передбаченої "планом порятунку" на 1,9 трлн доларів.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: