"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

COVID: В ОП хочуть створити спецфонд для компенсацій за можливі наслідки після щеплень

Понеділок, 22 березня 2021, 16:20
 

Президент Володимир Зеленський планує "якнайшвидше" підписати закон, згідно з яким держава бере на себе відповідальність за наслідки щеплення проти коронавірусу, після цього постановою уряду створять спеціальний компенсаційний фонд.

Про це повідомляє Офіс президента за підсумками селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

"Володимир Зеленський повідомив, що має намір якнайшвидше підписати ухвалений парламентом 19 березня закон, згідно з яким держава бере на себе відповідальність за наслідки щеплення проти коронавірусу.

Після цього постановою Кабінету Міністрів буде створено спеціальний компенсаційний фонд", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За результатами наради прем'єр Денис Шмигаль доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову внести зміни до плану вакцинації, які дадуть змогу якнайшвидше вакцинувати громадян, що записались на щеплення через портал "Дія".

"Також уряд працює над тим, щоб якнайшвидше отримати обіцяні вакцини від COVID-19. Наразі домовленості є не лише в межах програми COVAX, а й щодо вакцин Covishield, Sinovac, Pfizer", - додали в ОП.

Нагадаємо:

19 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5247, який передбачає норму про державну компенсацію шкоди, яка може бути завдана внаслідок вакцинації від коронавірусу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: