"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки планує запровадити інститут місцевого бізнес-омбудсмена у кожному регіоні

Четвер, 25 лютого 2021, 15:40
 

Мінекономіки планує запровадити інститут місцевого бізнес-омбудсмена у кожному регіоні, а також - створити інформаційні, інкубаційні, акселераційні центри підтримки бізнесу, з фокусом на інновації та виробничу діяльність.

Про це повідомляє прес-служба міністерства за підсумками другого засідання Секторальної робочої групи з питань малого та середнього підприємництва щодо координації міжнародної технічної допомоги.

Зазначається, що у засіданні під головуванням заступниці міністра Ірини Новікової також взяли участь керівник відділу економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та довкілля Представництва ЄС в Україні Клое Алліо, партнери з розвитку, представники міністерства та Секретаріату Кабміну.

"Розвиток підприємництва для економіки будь-якої країни - це базис формування конкурентних відносин, наповнення бюджетів усіх рівнів, підвищення стандартів життя населення", - сказала Новікова.

Реклама:

За її словами, Мінекономіки та уряд в рамках підготовки Національної економічної стратегії до 2030 року визначили основні вектори розвитку малого та середнього бізнесу в Україні, зокрема:

  • розвиток екосистеми підтримки бізнесу;
  • розширення доступу до фінансування;
  • спрощення регуляторного середовища;
  • сприяння доступу на нові ринки.

"Наразі першочерговим завданням міністерства є консолідація державної національної інфраструктури підтримки та розвитку підприємництва.

Для цього Мінекономіки планує зробити наступні кроки: запустити спільно з міжнародними партнерами програми розвитку спроможності бізнес-об’єднань; створити інформаційні, інкубаційні, акселераційні центри підтримки бізнесу, з фокусом на інновації та виробничу діяльність; запровадити інститут місцевого бізнес-омбудсмена у кожному регіоні", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: